Besparen op afvalkosten.
Home > Besparen op afvalkosten

Besparen op afvalkosten.

Afvalkosten is vaak een vergeten kostenpost als het om besparen gaat. Afvalcontainers staan vaak achteraf, uit het zicht en worden daarom vergeten. Dat is jammer, zeker omdat er veel te halen valt wat betreft besparingen. Graag delen wij met u een aantal tips om direct aan de slag te gaan met het besparen op uw afvalkosten.

Plaats nu en bespaar

Plaats opdracht
inzicht in uw afval

1. Inzicht in uw afval

Wat produceert uw bedrijf aan afval? Wat is de samenstelling van uw afval? Dit zijn vragen waar veel ondernemers niet direct zicht op hebben.

Het is belangrijk om te analyseren uit welke stromen uw afval bestaat, om een nul meting te kunnen doen.

Kijk eens in uw afvalcontainer, ziet u afvalstromen die u apart kunt houden?


afvalpreventie

2. Afvalpreventie

De beste manier om uw afvalkosten te laten dalen is het voorkomen van afval. Is misschien lastig, maar een paar kleine veranderingen kunnen uw kosten al flink doen dalen.

U kunt bijvoorbeeld nieuwe afspraken maken over de manier van leveren, misschien niet meer verpakt of minder verpakt? Eventueel inkoopalternatieven onderzoeken met als doel minder afval? Kunt u het afval mee teruggeven met de leverancier?

Zijn er eventueel reststromen die hergebruikt kunnen worden in uw productieproces? Etc.

Zaken die de moeite waard zijn om te onderzoeken.


afval scheiden

3. Afval scheiden

Door uw afval goed te scheiden kunt u ook uw afvalkosten naar beneden brengen. Het is zaak om zo min mogelijk restafval te produceren, restafval is namelijk de duurste afvalstroom.

Andere afvalstromen zijn veel goedkoper of leveren zelfs geld op. Hoe meer u uw afval scheid hoe minder in uw restafvalcontainer, hierdoor heeft u een kleinere afvalcontainer nodig voor restafval en/of kunt u uw ledigingsfrequentie naar beneden brengen. Is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die u heeft en het soort afval.

Ook binnen de bouw kunt u goed op uw afvalkosten besparen door het afval te scheiden.

Zet de containers op het bouwterrein in een goede volgorde naast elkaar. Zet de container voor restafval achteraan, zodat men niet in de verleiding komt om het afval, wat goed te scheiden is, direct in de restafvalcontainer te gooien. Gebruik gesloten afvalcontainers of zet deze niet te dicht bij het hek, hiermee voorkomt u sluikstorten.

Geef duidelijk aan welk afval in welke container moet, door middel van bijv. borden of goede stickers. Zorg dat alle medewerkers op de hoogte zijn over de noodzaak van het goed scheiden van afval.


afval comprimeren

4. Goed vullen en comprimeren

Door afvalcontainers goed te vullen kun je natuurlijk ook besparen. Hoe meer afval je kwijt kunt in de afvalcontainer hoe minder ledigingen en/of transport bewegingen er nodig zijn. Dit zijn ook weer kosten besparingen.

Deze kosten besparingen kun je creëren door bijvoorbeeld gebruik te maken van perscontainers. Perscontainers zie je vaak biij bedrijven die grote hoeveelheden afval procederen en/of ook plaatsgebrek hebben.

Verder kun je eventueel ook gebruik maken van persen die het afval in rolcontainers aan persen, zodat er meer volume in de container past.


besparen op uw afvalkosten

5. Bespaar op uw factuur

Naast bovenstaande tips om uw afvalkosten te beperken is er nog een mogelijkheid om te besparen. Dit is misschien wel de snelste besparing die u kunt doen, namelijk uw bestaande contract herzien. Door de prijzen te vergelijken van verschillende afvalinzamelaars kunt al snel 20 tot 30 procent besparen op uw afvalkosten.

Binnen de afvalmarkt zijn de prijsverschillen groot. Wanneer u al jaren gebruik maakt van dezelfde afvalinzamelaars, dan weet u zeker dat u te veel betaalt. Afvalinzamelaars verhogen elk jaar de prijzen en ongemerkt stijgen dan uw afvalkosten.


afvalveiling

Tijd om te shoppen!

De vroeger zo gesloten afvalmarkt is nu langzaam aan het openbreken en is de markt transparanter aan het worden.

Genoeg ingrediënten voor u, als afvalproducent, om hier gebruik van te maken en te gaan shoppen bij de verschillende afvalinzamelaars om op uw afvalkosten te besparen.

Afvalplaza.nl biedt u het platform om gratis, geheel vrijblijvend en anoniem de prijzen en daarbij behorende afvalinzamelaars te vergelijken. Bespaar nu en plaats direct u opdracht!

Plaats nu en bespaar

Plaats opdracht
Om Afvalplaza optimaal te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door de website te gebruiken ga je akkoord met ons cookiebeleid. Sluiten