Welke afvalcontainer heb ik nodig?
Home > Welke afvalcontainer heb ik nodig?

Welke afvalcontainer heb ik nodig?

U heeft een afvalcontainer nodig maar welke container heeft u nodig en hoe groot moet deze dan zijn? Afvalplaza helpt u graag een beetje op weg bij uw keuze.

Rolcontainers

Om te bereken welke containerinhoud u nodig heeft moet u bekijken hoeveel vuilniszakken u per dag weggooid. Een vuilniszak (de bekende grijze vuilniszak) heeft een inhoud van 60 liter, dit maal het aantal zakken geeft u een goed beeld van wat de grootte van uw container moet zijn.

Verder dient u te kijken naar de ruimte die u heeft voor de container. Moet de container naar binnen kunnen? Moet deze dan door een gewone deur? U kunt er dan voor kiezen om de ledigingsfrequentie van de container wat hoger te zetten waardoor u een minder grote container nodig heeft.

Ook moet u kijken wat voor soort afval u in de container gooit. Is het afval dat snel gaat stinken dan is het ook wenselijk dat uw container vaker wordt geledigd.

 

We hebben hieronder de meest gangbare rolcontainerinhoudsmaten onder elkaar gezet met het aantal vuilniszakken (60 ltr.) die daar in zouden kunnen.

140 ltr. rolcontainer = 3 vuilniszakken

240 ltr. rolcontainer = 4 vuilniszakken

360 ltr. rolcontainer = 6 vuilniszakken

500 ltr. rolcontainer = 9 vuiniszakken

660 ltr. rolcontainer = 11 vuiniszakken

750 ltr. rolcontainer = 12 vuiniszakken

770 ltr. rolcontainer = 13 vuilniszakken

1000 ltr. rolcontainer = 17 vuilniszakken

1100 ltr. rolcontainer = 19 vuilniszakken

1300 ltr. rolcontainer = 22 vuilniszakken

1600 ltr. rolcontainer = 27 vuilniszakken

1700 ltr. rolcontainer = 29 vuilniszakken

2500 ltr. rolcontainer = 42 vuilniszakken

5000 ltr. rolcontainer = 84 vuiniszakken

  

Afzetcontainer

Gaat u flink opruimen of verbouwen? Is het eenmalig dat er veel afval vrijkomt of heeft u juist periodiek heel veel afval dat vrijkomt? Dan is een afzetcontainer mogelijk een oplossing.

U ziet de afzetcontainer vaak bij bouw- en sloopactiviteiten of bij bedrijven waar veel afval vrijkomt. Afzetcontainer zijn er in verschillende soorten en maten, open en gesloten.

De keuze voor welke afzetcontainer is ook hier weer afhankelijk van de hoeveelheid afval en het soort afval.

 

Hier onder een indicatie van welke container u mogelijk nodigt hebt wanneer u gaat opruimen. 

1m³ big bag = 17 vuilniszakken

3m³ container = 50 vuilniszakken

6m³ container = 100 vuilniszakken

10m³ container = 166 vuilniszakken

 

Of gaat u bouwen of verbouwen dan is het afhankelijk van de grootte van uw verbouwing welke container u het beste kunt kiezen.

1m3 big bag = klein muurtje

3m³ container = kleine verbouwing

6m³ container = verbouwing gemiddeld vertrek in een woning zoals een woonkamer of badkamer

10m³ container = grote verbouwing, verbouwen van meerdere vertrekken in een woning

 

Perscontainer 

Komt er bij uw bedrijf veel afval vrij en worden er regelmatig volle containers bij u weggereden dan is het nuttig om te bekijken of een perscontainer iets voor u is. 

Met een perscontainer wordt het afval na elke persbeurt verder verdicht, zodat meer afval past in de container. Perscontainers worden vaak gebruikt bij afvalstromen zoals restafval, papier/karton en folie.

Restafval heeft ongeveer een verdichting van 1 op 5 en papier/karton een verdichting van 1 op 4.

Voorbeeld:

In een perscontainer van 20m3 voor restafval kunnen 1666 vuilniszakken van 60 ltr. In een normale open 20m3 afzetcontainer kunnen 333 vuilniszakken. Een perscontainer schilt een aanzienlijk aantal transporten en ruimte. Het beperken van het aantal transporten is natuurlijk weer goed voor uw CO2 voetafdruk.

 

Om Afvalplaza optimaal te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door de website te gebruiken ga je akkoord met ons cookiebeleid. Sluiten