Perscontainer.
Home > Afvalcontainer > Afzetcontainer > Perscontainer

Perscontainer.

Perscontainers zijn er in diverse soorten en maten met inhoudsmaten vanaf 3m3 tot 34m3. Perscontainers worden gebruikt wanneer er grote hoeveelheden afval vrijkomen en/of wanneer er een beperkte ruimte is voor meerdere containers.

Plaats nu en bespaar

Plaats opdracht afzetcontainer

Perscontainer afval

Bij elke persbeurt wordt het afval verder verdicht, zodat meer afval past in de container.

Perscontainers worden vaak gebruikt voor afvalstromen, zoals restafval, papier/karton en folie. Restafval heeft ongeveer een verdichting van 1 op 5 en papier/karton een verdichting van 1 op 4.

Perscontainer huren

De kleinste zelfpersende perscontainer, ook wel miniperscontainer genoemd, is 3m3 en is erg handig om te plaatsen in parkeergarages of andere lage ruimtes. De miniperscontainer wordt meestal middels een bestelbusje geplaats en opgehaald. Deze klein container is goed voor ongeveer 27 rolcontainers van 1100 liter en neemt dus flink wat minder ruimte in beslag. Dit type perscontainer zie je o.a. veel bij grote kantoren.

Verder heb je ook de normale zelfpersende perscontainer welke verkrijgbaar zijn van 7m3 tot 25m3. Ook deze afvalcontainer is weer verkrijgbaar in diverse types, denk hierbij aan perscontainers met een kantelsysteem om een rolcontainer te kunnen ledigen in de perscontainer of alleen met inwerp luiken waarin je direct het afval kunt gooien. Dit type perscontainer zie je o.a. veel bij supermarkten, verzorgingsinstellingen, ziekenhuizen, etc.

Voor het nog grotere en zwaardere werk zijn dan nog een stationaire perscontainers. Hierbij is de persinstallatie een vast opbject wat blijft staan en heeft de afvalcontainer zelf geen pers. Deze wordt aan de persinstallatie gekoppeld. De inhoudsmaten van deze containers zijn tot 34m3. Dit type perscontainers zie je o.a. bij grote logistieke centra en grote industiële bedrijven.

Voordelen van een perscontainer

  • Meerdere containers
  • Minder transportkosten
  • Op maat te leveren
  • Minder stank en ongedierte
  • Snel en veilig werken
  • Makkelijker afvalscheiden

Rolcontainer

Besparen afzetcontainer afvalkosten

Door het afval te scheiden kunt u al direct besparen op uw afvalkosten. Restafval is de duurste afvalstroom, door deze afvalcontainer zo klein mogelijk te houden gaat u besparen. Sommige andere gescheiden afvalstromen kunnen juist geld opleveren.

Verder dient u altijd er voor te zorgen dat de container goed is gevuld, onnodig de afvalcontainer laten ledigen is slecht voor het milieu en ook voor uw portemonnee.

Door periodiek opnieuw te gaan shoppen via Afvalplaza.nl, kunt u ook direct besparen op uw afvalkosten.

Plaats nu en bespaar

Plaats opdracht afzetcontainer

Afvalstromen voor gesloten afzetcontainers

Om Afvalplaza optimaal te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door de website te gebruiken ga je akkoord met ons cookiebeleid. Sluiten