Ondergrondse containerinzameling geschiedt via (semi-)ondergrondse containers vanaf 3000 liter tot een maximum van 5000 liter. Afvalstromen zoals o.a. restafval, papier/karton, glas, kleding en kunststof worden via (semi-)ondergrondse containers ingezameld.
Ondergrondse containers worden vaak verkocht op basis van het werkelijk aantal ledigingen en het werkelijke gewicht.
De (semi-)ondergrondse container is de ideaal voor de wat afvalstromen, zoals restafval, papier en karton, kunststoffen, kleding en glas.
Door de schone afvalstromen, zoals papier en karton, kunststoffen en glas te scheiden, bespaart u op zowel het milieu als op uw afvalkosten.
Restafval is de duurste afvalstroom, door goed te scheiden zorgt u dat er zo min mogelijk in deze restafvalcontainer terecht komt.
Een ondergrondse neemt relatief beperkt plek in beslag, maar moet goed toegankelijk voor het ledigen van de container.
Het voordeel is dat een grote container betreft, waardoor er veel afval in kan en je minder transport kosten hebt.
Een ander voordeel van de ondergrondse container is dat je beperkt last hebt van stank.
Bij een (semi-)ondergrondse container moet u op een aantal zaken letten om uw afvalkosten zo laag mogelijk te houden. Zoals eerder aangegeven is het scheiden van afval zeer belangrijk, de restafval stroom dient zo klein mogelijk te zijn.
Restafval is de de duurste afvalstroom, sommige andere afvalstromen kunnen soms zelf geld opleveren.
Verder dient u altijd er voor te zorgen dat de container goed is gevuld. Zorg dat de ledigingsfrequentie precies aansluit aan uw behoefte, laat geen half lege depotcontainer ledigen.
Een ondergrondse container contract is altijd voor een langere periode, denk hierbij aan 4 tot 5 jaar. Een contract voor lange duur kan nadelig voor u uitpakken. Het is daarom belangrijk, de prijzen van de verschillende afvalinzamelaars, goed te vergelijken op Afvalplaza.nl.